Rabu, 24 April 2013

Roti Bakar

Menu tika lapar di petang hari.... cek saja apa yang ada di dapur...& peti ais....
tengok2 jumpa la roti yang masih belum habis tarikh...
jumpa telur....
syukur..alhamdulillah...
asal boleh kenyang....

kepada yang diluar sana...
saya ada cerita tentang roti....
zaman belajar... saya ada kawan....
sebenarnya saya takut nak makan roti putih habis tempoh....
jika nak habis tempoh saya panggil geng-geng kenduri dalam bilik....
kata kawan saya
 " weh Baz... roti selagi x naik kulat boleh lagi makan walau dah habis tarikh..( aku tanye ye ke?)
kawan aku cakap ye... selama nie dia makan roti habis tempoh sihat je lagi... tapi jangan la sampai lewat seminggu dari tarikh asal...keje giler tue...kita tak de peti ais...lau ada peti ais... seminggu pun tak pe :) ". nama kawan saya biar dirahsiakan je la..

sejak dah berumahtangga nie... masak pun ikut kreatif je... sya x de la pandai sangat masak-masak... tapi sekadar e c perut & tak de lagi kes masuk hospital gara-gara makanan saya masak ....

so layan je gambar roti di bawah nie ye


Bahan:

4 keping roti putih
1biji telur
sedikit perasa garam+lada
sedikit sayuran
sos + mayonis
Cara buat:
1. Letak roti pada telur yang telah dipukul
2. Kemudian letak atas kuali  (terbalik-balik). tengok garing angkat.
3. siap sudah... so hias lah nak makan macam manapun

(saya makan depan laptop sebab mr hubby ada keje nak buat..
alas perut sebelum makan malam )

Tiada ulasan :

Catat Ulasan