Kali nie nak letak gambar donut... donut nie guna tepung high protein... uli guna tangan je... x mampu nak beli penguli lagi... :)
resepi lain kali lah ye..layan gambar sahaja dulu... Gambar original dari pemilik blog sendiri ok!!!
Selepas Uli Tangan |
Proses Perap |
Naik 4x ganda saiz asal |
Terap sahaja dengan acuan |
Kira2 dalam 50biji mini donut=500gram tepung |
Goreng 1/2 masak & sejukkan |
Boleh bungkus dah |
Leh simpan dalam peti sejuk..ops yg sebelahnya karipap pusing frozen juga |
P/s: makanan frozen/ sejuk beku bila menggoreng kena keluarkan dari peti sejuk sekurangnya 15min-1/2 jam awal supaya tekstur kuihnya kembalike bentuk asal... kalau terus goreng alamatnya keras kuihnya...saya tak salah...ye... tuan yang goreng yang salah goreng :)
Tiada ulasan :
Catat Ulasan