Khamis, 25 April 2013

Donutku 1

Kali nie nak letak gambar donut... donut nie guna tepung high protein... uli guna tangan je... x mampu nak beli penguli lagi... :)
resepi lain kali lah ye..layan gambar sahaja dulu... Gambar original dari pemilik blog sendiri ok!!!

Selepas Uli Tangan

Proses Perap

Naik 4x ganda saiz asal

Terap sahaja dengan acuan

Kira2 dalam 50biji mini donut=500gram tepung

Goreng 1/2 masak & sejukkan

Boleh bungkus dah

Leh simpan dalam peti sejuk..ops yg sebelahnya karipap pusing frozen juga
P/s: makanan frozen/ sejuk beku bila menggoreng kena keluarkan dari peti sejuk sekurangnya 15min-1/2 jam awal supaya tekstur kuihnya kembalike bentuk asal... kalau terus goreng alamatnya keras kuihnya...saya tak salah...ye... tuan yang goreng yang salah goreng :)

Tiada ulasan :

Catat Ulasan